contact1

weekendworkshop

portret boetseren

24-25-26 april

16-17-18 oktober

2020

De cursus

Tijdens de workshop portret boetseren maakt u in een weekend, onder professionele begeleiding van Herma en Esthèl, stap voor stap een portret in klei.

Het gebruik van een tablet is daarbij een pre. Meerdere foto’s van het hoofd zijn nodig, van alle zijden op gelijke hoogte genomen, dus ook het achterhoofd en oren zichtbaar. Tijdens de les kan er ook een fotoserie gemaakt worden. Foto's zijn zo belangrijk om te kunnen studeren, onduidelijke foto's maken een goed resultaat ook onmogelijk. Stuur een paar weken voor aanvang van de cursus de fotoserie even door dan kunnen we nog aanwijzingen geven.

Door goed te "kijken" en met behulp van de juiste techniek, lukt het om aan het einde van deze weekendworkshop een realistisch beeld gemaakt te hebben. 

De workshop is uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden. 

 

 

 

 

 

weekendworkshop

Dier boetseren

nog niet bekend

2020

 

De cursus

Tijdens de workshop dier boetseren maakt u in een weekend, onder professionele begeleiding van Herma en Esthèl, stap voor stap een dierportret of heel dier in klei, het leukste is natuurlijk je eigen huisdier. Ook hier zijn goede foto's noodzakelijk.Het gebruik van een tablet is daarbij een pre.

Of het dier natuurgetrouw of gestileerd wordt uitgevoerd, de verhoudingen moeten kloppen. Het leren kijken naar verhoudingen , vorm en dynamiek, maar ook het karakter komen aan de orde, Voor een goed resultaat is een klein onderzoekje vooraf aan te bevelen Denk aan plaatjes op internet of de figuurtjes van Schleich voor de verhoudingen. Meerdere foto’s van de kop of het dier zijn nodig, liefst van alle zijden, dus ook het achterhoofd en oren zichtbaar. Het is noodzakelijk om het materiaal (foto's) van te voren te bespreken zodat we het benodigde opbouw materiaal kunnen voorbereiden. Graag ook overleggen over het formaat.

Bij grotere dieren zetten we alleen de kop op. We werken 1:1 dus een labrador in zijn geheel is niet mogelijk. We werken met grove chamotte klei.

De workshop is uitermate geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

 

Vrijdag  inloop vanaf 19 uur met koffie en thee. Om 19.30 uur starten we na korte inleiding met wat vingeroefeningen in klei en het opzetten van de kop. De avond zal tot 22.00 uur duren.

Zaterdag  wordt u om 10.00 uur verwacht. ’s Middags verzorgen wij een uitgebreide lunch waarna we de cursus hervatten tot 16.00 uur.

Zondag  is er van 10-16 uur tijd om het portret/dier te voorzien van de details en afwerkingen. Ook dan is er een heerlijke lunch en om 16 uur tijd om na te praten met een drankje.

Meenemen voor/tijdens de workshop:

Mocht u niet in het bezit zijn van een tablet, geef dat dan bij de opgave aan en wij zorgen voor een leentablet.

Vrijdagavond: 19.30-22 uur (vanaf 19 uur is er koffie/thee)

Zaterdag:       10-16 uur

Zondag:         10-16 uur (vanaf 16 uur napraten met een drankje)     

Kosten:           € 280,- (incl. btw) cursus, incl. klei, gebruik van gereedschap, lunches en koffie/thee.

Optioneel:      € 35,-   terugkom ochtend/mid(dag) om uit te hollen op afspraak
€ 50,- door ons laten uithollen
€ 25,- bakken van de kop

Het portret voorzien van een sokkel, pin en kleur op afspraak, kosten ntb.

Natuurlijk is het altijd mogelijk om telefonisch toelichting te krijgen.

 

Opgave:

U kunt zich aanmelden via:

info@artcentre-zutphen.nl  of

esthelasselman@hotmail.com

Voor een definitieve inschrijving/bevestiging van deelname,  graag z.s.m. € 80,-   overmaken op:

NL19 KNAB 0731 7467 08   t.a.v. Art Centre Zutphen ,  o.v.v. weekendworkshop

Het resterende deel kan bij aanvang van workshop contant of per pin worden betaald.

Herma: 06-53524066 

Esthèl: 06-23197699